Uz dienvidiem! Mūsējie cīnās Lithuania Open un Kaunas Open!

Kaimiņu zemes apciemot ir bezmaz pienākums, jo sevišķi, kad tur norisinās Open sacensības šautriņu mešanā. Latvieši, tostarp mūsu kluba spēlētāji, plūst uz Kauņu cīnīties par vērtīgajiem WDF punktiem Lithuania Open un Kaunas Open sacensībās!

Pielozētie pāri:

Kā ierasts, piektdienas vakarā pielozēto pāru turnīrs. Lietuvā tas tiek spēlēts pēc SIDO 701 sistēmas.

Veiksmīgākais no mūsu spēlētājiem bija Adrians “Nidzis” Djačuks, kurš meta kopā ar vietējo “piparu” Gintaras Nagevičius. Pirmajā spēlē ar 4:0 pieveikts duets Kalle Tabur/Robertas Kasparavičius. Tam sekoja grūta 4:3 uzvara par Matthew Dickinson/Viktoras Jarutis. Ceturtdaļfinālā ar 4:2 pārspēts pāris Jaroslaw Rarak/Keith Bisby. Turnīra pusfinālā piekāpšanās ar 1:4 pret Lietuvas duetu Laimis Zubavičius/Saulius Pavelčikas. Cienījams sniegums visa vakara garumā Adrianam/Gintaras bronza pielozēto pāru turnīrā!

Žanis “Tenacious Z” Buklovskis pārī ar Garry Higgins no Lielbritānijas apstājās jau pirmajā spēlē ar rezultātu 3:4. Žanim smuks 113 punktu noslēgums, panākot izšķirošo legu. Pie mačbultām izšķirošajā legā gan neizdevās tikt.

Edgars “Vikings” Ziemulis spēlē kopā ar Kuldīgas pārstāvi Uldi Ozoliņu. Pirmajā duelī Massimo Alfieri/Nerijus Štaraitis pieveikti ar vieglo 4:0. Diži tālāk gan Edgara/Ulda ceļš neved. Nākamais duelis pret Vilmar Juro/Franchesko Raschini tiek zaudēts ar 1:4, izniekojot iespējas pie dubultajiem.

Sandija Andersone apvienoja spēkus ar Arunas Sakalauskas no Lietuvas. Pēc laba spēles sākuma, iegūstot vadību ar 3:1, trīs zaudēti legi pēc kārtas un zaudējums pirmajā spēlē ar rezultātu 3:4.

Sandis Dūks ar igauņu bāleliņu Villu Tiitus apstājas jau pirmajā spēlē. Nevarētu teikt, ka variantu nebija, bet Ralfs Laumanis/Algirdas Baltrusaitis uzvar ar 4:1.

Lithuania Open

Dāmas

Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska turnīru sāk pret Milda Zdanauskaite no Lietuvas. Lai gan spēle ir itin līdzīga, Ieva raitā solī iekrāj 3:0 pārsvaru, precīzāk metot pa dubultajiem. Pretiniecei pa spēkam vienu legu atspēlēt, bet Ieva ar skaistu 21 šautriņas legu atspēlēšanos aptur jau saknē, gūstot panākumu ar 4:1. Spēles protokols.

Nākamā dienas kārtībā vēl viena Lietuvas spēlētāja Kornelija Lusaite. Pārsvars te vienai, te otrai spēlētājai, bet Ieva pie 3:2 nerealizē mačbultas, un jāspēlē izšķirošais legs. Ko neizdevās izdarīt iepriekšējā legā, izdodas izdarīt pēdējā. Abas spēlētājas tiek pie panākuma iespējas, Ievai noslēdzot 16 punktus un iekļūstot nākamajā kārtā ar rezultātu 4:3! Spēles protokols.

Turnīra 1/4 fināls pret vēl vienu lietuvieti, šoreiz Sandra Rimkevičiūte. Pozitīvs spēles sākums sniedz Ievai 2:0 vadību. Tad spēle mainās par 180 grādiem,- Sandra pārņem iniciatīvu, nokļūstot vadībā ar 3:2. Ieva ar neērto 14 punktu noslēgumu forsē pēdējo un izšķirošo legu. Gan Ieva, gan Sandra tiek pie mačbultām. Ievai nedodas rokā 40 un 20 punktu noslēgumi, pretiniecei spēli noslēdzot savā labā. Spēles protokols. Ieva turnīru noslēdz augstajā 5. vietā! 

Sandija Andersone pretiniekos dabū labi zināmo Mariju Ružāni. Vienmēr patīkami aizbraukt uz ārzemju turnīriem, lai uzspēlētu pret latviešiem. Sākuma iniciatīva Marijas pusē, bet Sandija no 0:2 panāk 2:2, izlīdzinot spēli. Spēles pēdējos divos legos Sandijai īsti nesokas ar punktu gūšanu, bet pie iespējam noslēgt legus savā labā izdodas tikt. Iespējas gan paliek tikai iespējas, pretiniece veiksmīgāk met noslēgumus un Sandijai turnīrs beidzas ar 3:4 zaudējumu. Spēles protokols. Sandija turnīru noslēdz 17. vietā.

Sandija nolēma izmēģināt spēkus gandarījuma turnīrā, kur gan pievīla dubulto realizācija. “Sausais” zaudējums pret Monika Gurauskiene. Spēles protokols.

Kungi

Valters “Expelliarmus” Melderis turnīrā izsētā spēlētāja statusā. Pirmā spēle ar vieglu 4:0 uzvaru pret Romualdas Jablonskis no Lietuvas. Valters tik pārliecinoši spēcīgāks summās, ka pretniekam tikai vienā legā izdodas tikt zem 200 punktiem. Spēles protokols.

Vēl viens vietējais pretinieks Gintaras Taparauskas tik viegli rokās nedodas. Pēc diviem legiem 1:1, Valteram otrajā legā esot pārāk izšķērdīgam pie noslēgumiem. Turpinājumā gan lieki jautājumi par spēles uzvarētāju nerodas, Valters gūst panākumu trīs legos pēc kārtas un uzvar spēli ar rezultātu 4:1. Spēles protokls.

Valters turnīrā dabū sarūgtināt visu Lietuvu. Arvydas Kvedaras netiek žēlots. Valters iesāk ar varenu 13 šautriņu legu un nedomā apstāties. Pretinieks nevienā no legiem nemaz netiek uzmest noslēdzošo šautriņu pat pa bulli. Valteram kvalitatīva spēle un 4:0 uzvara. Spēles protokols.

Artūras Dunda no, jūs uzminējāt, Lietuvas izrāda ļoti cienījamu pretestību. Valters sāk ar 2:0 izrāvienu, nobeidzot legus 14 un  17 šautriņās. Divus no nākamajiem trim legiem izdodas uzvarēt pretiniekam, rezultātam vēstot saspringto 3:2 Valtera labā. Izšķirošais legs izpaliek. Valters 7 šautriņās nodzēš 233 punktus un gūst panākumu ar 4:2. Uzrādīts ļoti augstvērtīgs 93,26 vidējais punktu rādītājs. Spēles protokols.

Turnīra 1/4 finālā nervus kutinošs duelis pret Cliff Prior no Lielbritānijas. Valters pēc teicama pirmā lega sākuma nerealizē dubultos, ļaujot pretiniekam uzvarēt pret šautrām. Nākamjā legā Valteram izdodas lauzt pretinieka sākumu, kam seko 13 šautriņās noturēts savs sākums un jau 2:1 vadība. Pretinieks pie sava sava sākuma uzvar 15 šautriņās, Valters pie savējā 14 šautriņās. Vēl viens legs spēlētājam no Lielbritānijas un jāspēlē izšķirošais legs. Pirms spēles uzvarētais metiens pa bulli izrādās ļoti nozīmīgs. Valters sāk pēdējo legu un pēc 12 šautriņām jau mērķē uz dubulto. Par laimi pretnieks ne tik labs summās un Valteram pietiek laika, lai 16 šautriņās nokārtotu grūtu 4:3 uzvaru, tiekot turnīra pusfinālā. Valters izceļas ar iespaidīgu 97,33 vidējo punktu rādītāju! Spēles protokols.

Pusfinālā nu jau par klasiku Latvijas šautrās kļuvusī spēle Valters Melderis vs Ralfs Laumanis. Valters met pa dubultajiem visos legos, bet izšķērdība maksā zaudētus legus. Pie 1:2 Valteram pasakains 164 punktu noslēgums un spēle atkal līdzsvarā. Valters neizmanto iespējas lauzt Ralfa sākumu, tomēr viņam ir pa spēkam panākt izšķirošo legu. Šoreiz tas pret Ralfa sākumu… būtu bijis jālauž 9 šautriņās. Ralfs ar iespaidīgu 11 šautriņu legu atstāj Valtera 140-100-100 sākumu bez iespējas uzmest pat 161 punkta noslēgumu. Episka cīņa, kurā šoreiz uzvar pretinieks. Spēles protokols. Valteram Lithuania Open bronza, apsveicam!

Edgars “Vikings” Ziemulis metas cīņā pret Polijas Jacek Machocki. Edgars sāk ar 17 šautriņu legu, bet otrajā legā neprecizitātes dubultajos un pretinieks izlīdzina starpību. Edgars turpina pārliecinoši, esot krietni labākam punktu gūšanā. Pretinieks vairs netiek pie dubultajiem, Edgars uzvar trīs legus pēc kārtas, triumfējot ar 4:1. Spēles protokols.

Jāmet tālāk pret lietuvieti Gintaras Garauskas. Pirmais legs var aiziet uz jebkuru pusi, Edgaram esot labākam. Pēc tam Edgars pieraksta 120 punktu noslēgumu savā kontā un panāk jau 2:0. Vēl viens legs un uzvara jau ar roku aizsniedzama. Pretiniekam viens legs tiek, liekot Edgaram līdz mačbultām vēl pagaidīt. 68 punktu noslēgums Edgara izpildījumā nozīmē spēles beigas. Panākums ar 4:1, turnīrs turpinās. Spēles protokols.

Igaunijas Arvo Rohi nespēj izrādīt nopietnu pretestību mūsu Vikingam. Edgars spēlē droši, atverot savu spēles kontu ar 14 šautriņu legu. Edgara pārspēks turpina izpausties visas spēles garumā, pretniekam tā arī neapdraudot Edgara pozīcijas. Pie 3:0 igauņu spēlētājam iespēja vienu legu aizķert, bet tā netiek izmantota. Edgaram “sausā” 4:0 uzvara un vieta nākamajā kārtā. Spēles protokols.

Pret Itālijas Massimo Alfieri neizdodas legu noslēgumi. Ja pirmajā legā pretnieks pārliecinošs pie sava sākuma, tad visos nākamjos Edgars “krāmē” garām dubultajiem. Šautras spītīgi izvairās no dubultajiem sektoriem un pretinieks gana labs, lai nokārtotu uzvaru. Edgars no turnīra atvadās ar 0:4 zaudējumu. Turnīrs noslēgts 17. vietā. Spēles protokols.

Edgars uzspēlē arī gandarījuma turnīrā, kurā gan lielus panākumus negūst. Zaudējums ar 3:4 pret Lietuvas Roman Solenkov neļauj uzmest vairāk kā vienu spēli. Spēles protokols.

Sandis Dūks met pret Lietuvas Linas Pečiulis. Pirmie četri legi tiek dalīti uz pusēm un rezultāts vēsta 2:2. Lietuvietim nākamo divu legu uzvaras, nonākot viena lega attālumā no panākuma. Sandis sakostiem zobiem noslēdz 58 punktu kombināciju un panāk iespēju spēlēt izšķirošo legu. Sandim nestabils sākums 121-9-30-140 punktu gājienos, bet pretinieks neko labu nemet. Ar 23 šautriņu legu ir gana, lai Sandis noslēgtu spēli savā labā un turpinātu cīņu. Spēles protokols.

Nu jau jāmet pret Vidas Lukoševičius. Nu, ko lai te pasaka. Ne viens, ne otrs spēlētājs neko dižu nemet, ja godīgi, diezgan katastrofāla spēle. Tādās visu izšķir dubulto realizācija. Sandis tiek pie 3:0 vadības, kaut kā iemokot tos dubultos. Pretinieks vēl vienā dubulto trillera legā panāk 1:3. Spēles noslēgumā beidzot Sandim cienījams legs 22 šautriņās un uzvara spēlē ar 4:1. Spēles protokols.

Čehs Jiri Brejcha izrādās Sanda klupšanas akmens. Pirmajos trīs legos Sandis savam pretiniekam “elpo pakausī”, konstanti draudot noslēgt legus savā labā. Iespējas tiek palaistas vējā. Dubultie un Sanda šautras galīgi negrib draudzēties. Pēdējais legs pretiniekam 15 šautrās, Sandim diena noslēgusies 33. vietā. Spēles protokols.

Adrians “Nidzis” Djačuks spēlē pret lietuvieti Dainius Liutkauskas. Spēles kvalitāte te uzmirdz, te pazūd abiem spēlētājime, līdz rezultāts kļūst 2:2. Sūri grūti izcīnīts piektais legs ļauj Adrianam nokļūt vadībā ar 3:2. Pēdējam legam Adrians nav noskaņots. Pretinieks uzliek spiedienu, no 200 punktiem atstājot sev 60 punktus, draudot ar noslēgumu. Adrians nodemonstrē aukstasinību, noslēdzot 89 punktus un izcīnot uzvaru ar 4:2. Spēles protokols.

Nākamais pretī stājas lietuvietis Eimantas Segzda. Adrianam spēles pirmajā legā lielisks “set up” piegājiens, no 201 punkta atstājot 24 punktus. Bet visi dubultie lido garām mērķim. Otrajā legā nav summu. Trešajā legā pretinieks noslēdz legu 14 šautriņās. Arī ceturtais legs neko labu neatnes, Adrians noslēdz turnīru 65. vietā. Spēles protokols.

Kaunas Open

Dāmas

Sandija Andersone turnīru sāk pret lietuvieti Raminta Kvedaraite. Abām dāmām problēmas ar legu noslēgšanu, par spīti tam Sandija izvirzās drošā 3:0 vadībā. Pretiniece spēj divus legus atgūt, bet vairāk “sakasīt” viņai neizdodas. Minimālais 2 punktu noslēgums Sandijai ļauj gūt panākumu ar rezultātu 4:2. Spēles protokols.

Nākamā spēkošanās ar Ausrine Pavelcikiene no Lietuvas. Pirmais legs Sandijai 23 šautriņās. Otrajā abas dāmas pamatīgi aizķeras pie dubultajiem. Sandija beidzot iemet D1, nokārtojot jau 2:0 vadību. Arī turpinājumā pretiniecei nav pa spēkam izmatot savas legu noslēguma iespējas, Sandijai aizvedot maču līdz drošam 4:0 panākumam. Spēles protokols.

Top 16 jau otro dienu pēc kārtas cīņa ar Mariju Ružāni. Arī šoreiz cīņa saspringta. Sandijai izdodas uzvarēt pirmo legu, Marija atbild ar trīs legu izrāvienu un katrs legs var kļūt par noslēdzošo. Par pēdējo legu nekļūst piektais,- Sandijai 58 punktu noslēgums ļauj pietuvoties līdz minimālam deficītam. Spēles sestajā legā Sandijas iespēja noslēgt 65 punktus paliek neizmantota, otro dienu pēc kārtas nākas piekāpties Marijai, šoreiz ar 2:4. Turnīrā izcīnīta 9. vieta. Spēles protokols.

Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska turnīru sāk no top 32 izspēles. Pirmā spēle pret citu latvieti Martu Rogu. Spēles sākums ļoti saspringts, abām spēlētājām tiekot pie iespējām uzvarēt legus. Ieva savas iespējas izmanto veiksmīgāk, panākot jau 2:0. Spēles trešais legs Ievai lielisks, to izdodas pabeigt 18 šautriņās. Ceturtais legs kļūst par pēdējo, Ievai nokārtojot “tīro” 4:0 uzvaru. Spēles protokols.

Diena turpinās ar maču pret Monika Gurauskiene no Lietuvas. Pirmajā legā Ievu pieviļ dubulto realizācija, bet nākamjos divos mazliet “par īsu” summas, nonākot jau nepatīkamā 0:3 pozīcijā. Beidzot vienu legu izdodas atspēlēt, panākot 1:3. Diemžēl vairāk savā kontā neizdodas iekrāt. Ieva tiek pie dubultajiem, bet neizmantotās iespējas pretiniece soda ar 68 punktu noslēgumu. Spēles protokols. Ieva turnīru pabeidz 9. vietā.

Kungi

Valters “Expelliarmus” Melderis svētdienu iesāk ar vieglu panākumu. Lai gan Valters nedemonstrē savu labāko spēli, pretinieks Dovydas Velioniskis no Lietuvas nespēj izrādīt cienījamu pretestību. Uzvara ar 4:0 un uz nākamo kārtu. Spēles protokols.

Pret igauni Alvar Paia jau nopietnāka spēle. Pirmais legs pretiniekam 17 šautriņās, tas šķietami mazliet pamodina Valteru. Seko Valtera četri legi pēc kārtas 20-17-18-20 šautriņās, igauņu pretiniekam nespējot noturēt tik augstu spēles līmeni visā spēles garumā. Uzvara ar 4:1, Valtera svētdiena turpinās. Spēles protokols.

Kas ar Valteru notika spēlē pret Tomasz Kozlowski no Polijas, jājautā viņam pašam. Bet, spriežot pēc rezultātiem, var secināt, ka sestdienas garā diena nesa daudz noguruma. Valters nerealizē dubultos pirmajos divos legos. Lai gan vienu legu izdodas atgūt, tomēr pietrūkst ierastās stabilitātes, metot lielas summas. Tas viss rezultējas ar 1:4 zaudējumu un 17. vietu turnīrā. Spēles protokols.

Edgars “Vikings” Ziemulis svētdienu iesāk ar dueli pret britu Ross Goyne. Spēles sākums pieticīgs, pretinieks uzvar pirmos divus legus. Edgars lauž nepatīkamo spēles gaitu ar legu 20 šautriņās. Tam seko legs… 40 šautriņās, bet skaitās tāpat kā visi pārējie. Lai gan spēles kvalitāte nav ļoti augsta, vēl divi legi Edgara kontā un izcīnīts panākums ar 4:2. Spēles protokols. 

Otro dienu pēc kārtas Edgara ceļi krustojas ar itāli Massimo Alfieri. Ja sestdien tika zaudēts bez uzvarētiem legiem, tad svētdien pēc nospēlētiem četriem legiem spēle līdzsvarā ar rezultātu 2:2. Edgars veiksmīgāks piektā lega noslēgumā, panākot jau 3:2, atliek uzvarēt vēl tikai vienu legu. Spēles sestajā legā Edgaram mačbulta paliek neizmantota. Atriebība jāatliek uz kādu citu turnīru. Izšķirošajā legā itāļu spēlētājam pie sava sākuma 19 šautriņu legs un Edgars atvadās no turnīra 33. vietā. Spēles protokols.

Sandis Dūks dienas pirmo spēli pret lietuvieti Erikas Mačiūnas iesāk ļoti pozitīvi. Legi 20 un 21 šautriņā ļauj baudīt 2:0 vadību. Erikas atbild, uzvarot divus no nākamajiem trim legiem, rezultātam vēstījot slideno 3:2 Sanda labā. No izšķirošā lega izdodas izvairīties. Sandis ar 16 punktu noslēgumu panāk vēlamo 4:2 rezultātu un turpina dalību turnīrā. Spēles protokols.

Uz priekšu pret Igaunijas Ralf-Sander Rebane. Pirmais legs palaists garām, bet otrajā Sandis atgūst iekavēto un rezultāts neizšķirts 1:1. Trešajā legā Sandis gaida uz iemīļoto D18, bet pretiniekam pa spēkam 100 punktu noslēgums. Ceturtajā legā Sandis “lādē garām” dubultos, un arī par piekto legu nekas labs nav sakāms. Sandis noslēdz dalību turnīrā ar 1:4 zaudējumu. Spēles protokols.

Žanis “Tenacious Z” Buklovskis pēc ilgiem laikiem atgriežas starptautisko turnīru apritē. Pirmais šķērslis pārvarēts godam. Žanis iesāk ar teicamiem 18-19-17 šautriņu legiem, lietuvietis Marius Zdanauskas nespēj turēt līdzi. Ja pirmajos legos Žanis met ar 83,50 vidējo, tad pēdējais legs sabojā visu statistiku. Bet uzvarēts legs ir uzvarēts legs. 4:0 nokārtots, jāspēlē tālāk. Spēles protokols.

Nākamais pretniekos Erdvilas Ališaukas no Lietuvas. Pirmajos legos Žanis spēcīgāks summās, bet dubultie spītīgi nekrīt, jau 0:2. Žanim izdodas lauzt spēles gaitu, uzvarēti nākamie trīs no četriem legiem, pretinieku nepalaižot pie mačbultām, rezultāts jau intriģējošais 3:3. Izšķirošajā legā sākums līdzīgs, bet tad Žanim aptrūkstās summas un pretiniekam padodas labs spēles nogrieznis. Rezultātā Žanim 3:4 zaudējums, dalību noslēdzot 65. vietā. Spēles protokols.

Adrians “Nidzis” Djačuks met pret citu latviešu šautriņu metēju Oskara Brieža veidolā. Spēles sākums gaužām skumīgs, bēdīgas summas un ne no šā, ne no tā Adrianam jau neērtā 0:3 pozīcija. Adrians gan nav aizbraucis uz Lietuvu tikai cepelīnus paēst, saņemās un atgūst līdzsvaru 3:3! Izšķirošais legs gan neaiziet “pēc inerces”. Pretinieks izmanto savu sākumu, noslēdzot legu savā labā. Adrianam rūgtais 3:4 zaudējums, turnīru noslēdzot 65. vietā. Spēles protokols.

Lielais paldies mūsu spēlētājiem par kluba pārstāvēšanu arī ārpus valsts robežām! Lepojamies!