Valters neapspēlēts Premier turnīrā, otro pamatturnīru pēc kārtas uzvar Raimonds

Aprīlis varbūt noslēdzas, bet šautriņu mešanai nav gala, nav malas! 30. aprīlī uz Pepsi centru 25 spēlētāju sabraukums, jāspēlē turnīri!

Premier turnīrs

5 spēlētāji mēro spēkus Premier turnīrā: Valters Melderis, Ralfs Laumanis un Sandis Dūks (abi A divīzija). Pie “niknajiem” piesakās arī Žanis Buklovskis un Jānis Pinka.

Pusfināli:

Valters Melderis (80,46) 6:2 Žanis Buklovskis (70,57)

Valters pie 3:0 vadības mazliet atļaujas palaisties. Žanis tādas dāvanas pieņem jebkurā dienas laikā, pievelkot līdz 2:3. Pēc tam gan neizdodas summas gūt tik stabili kā Valteram. Valters arī sasparojas uz dubultajiem, jautājumi par uzvarētāju netiek atlikti uz saspringtām spēles beigām.

Jānis Pinka (70,38) 6:2 Ralfs Laumanis (66,87)

Jāsaka kā ir, Ralfs uzmet sev neierasti vāji, bet viņa problēmas Jāni “nekrata”. Pieci legi pēc kārtas un jau teju uzvara. Ralfs nav gatavs padoties tāpat vien, divus legus atgūst. Pēc vairākiem mēģinājumiem Jānis gan noslēdz spēli sev par labu, iekļūstot finālā.

Fināls: 

Valters Melderis (91,81) 6:2 Jānis Pinka (82,13)

Valters sāk vareni ar legiem 12 un 14 šautriņās. Jānis nav gatavs finālā būt tikai skatītājs, pāris legos gūst pārsvaru un jau līdzsvars – 2:2. Valters parasti pamostas pēc diviem zaudētiem legiem, seko legi 19-14-12-17 šautriņās un jau kārtējais Premier tituls. Jāuzteic Jāņa cīņasspars un izrādītā pretestība, bet līdz titulam būs vēl vismaz nedēļu jāpaciešas.

Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā apaļš cipars,- savas prasmes gatavi apliecināt 20 spēlētāji.

Pusfināli:

Raimonds Zunda (61,86) 4:3 Bartkevičs Andris (57,36)

Viena no tā sauktajām “ultimate comeback” spēlēm. Andris aizskrien priekšā ar 3:0 vadību, bet Raimonds ir gana ilgi metis šautriņas, lai zinātu, ka jāspēlē līdz galam. Trīs legi pēc kārtas Raimonda izpildījumā noved pie izšķirošā lega. Andris nespēj apslāpēt Raimonda spēli arī pēdējā legā, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu.

Dzintars Baumanis (50,91) 4:3 Madara Tahtahunova (39,20)

Vakara garumā izskatījās, ka čaļi ļoti nervozi met pret Madaru. Pēc pirmajiem diviem legiem Dzintars sāk mest garām dubultos, Madara pielavās un izlīdzina spēli – 2:2. Seko uz pusēm dalīti legi un rezultāts jau 3:3. Dzintars kaut kur sevī atrod vēl mazliet enerģijas rezerves un noslēdz pēdējo legu savā labā, Madara paliek turpat netālu jeb uz 65 punktiem.

Bronzas spēle: 

Andris Bartkevičs (41,75) 3:0 Madara Tahtahunova (33,09)

Neļaujiet rezultātam sevi apmuļķot,- lai gan Andris ar visiem legiem kabatā, visos legos abi spēlētāji meta pa dubultajiem. Lai vai kā, dubultie tomēr ir jārealizē, šoreiz Madarai mazliet “par īsu”. Andris tiek pie bronzas, bet Madara visa vakara garumā parādīja čaļiem, ka viņu nenovērtēt var būt liela kļūda.

Fināls:

Raimonds Zunda (55,06) 4:2 Dzintars Baumanis (51,66)

Fināls sākas ar Raimonda 6 punktu noslēgumu, kam seko Dzintara atbilde ar 116 punktu noslēgumu nākamajā legā. Dzintars uzvar arī trešo legu, pārņemot iniciatīvu. Raimonds mazliet saņemās summās vai Dzintaram tās pazūd, spriediet paši. Fakts tāds, ka vairs pie dubultajiem Dzintars netiek. Raimonds uzvar 3 legus pēc kārtas un jau otro nedēļu pēc kārtas uzvar pamatturnīrā.

Gandarījuma turnīra fināls:

 Arnis Šķels (52,54) 2:1 Rolands Verešs (51,59)

Gandarījuma turnīra fināls, kā jau kārtīgam finālam pienākas, nonāk līdz kniedei jeb izšķirošajam legam. Tajā par izškirošo faktoru kļūst Arņa pārākums summās, tā viņš tiek pie vairākām iespējām uzmest pa dubultajiem. Rolands pietuvojas mazliet par vēlu.

Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 84,20 – Valters
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 91,81 – Valters 
  • 100+ punkti: 85 – Valters
  • 140+ punkti: 32 – Valters
  • 180 jeb maksimumi: 11 – Valters
  • Ātrākais legs: 12. šautra – Valters
  • Augstākais nobeigums: 130 – Jānis

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 52,91 – Dzintars
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 61,86 – Raimonds
  • 100+ punkti: 33 – Raimonds
  • 140+ punkti: 3 – Pēteris, Arnolds, Raimonds
  • 180 jeb maksimumi: 0 – Visiem baranka
  • Ātrākais legs: 17. šautra – Andris
  • Augstākais nobeigums: 120 – Dzintars

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect