Jānis Pinka un Mārcis Auzāns tiek pie otrdienas tituliem Pepsi darts 2024 turnīros!

Metamies vasarā jeb metam šautriņas jau vasarā! 4. jūnijs sevi piesaka ar Pepsi darts turnīriem, jo ir taču otrdiena! Pepsi centrā 21 šautriņu metēja kompānija.

Premier turnīrs

Premier turnīrā 4 spēlētāji: Sandis Dūks (A divīzija), Žanis Buklovksis, Edgars Barbejs un Jānis Pinka.

Pusfināli:

Sandis Dūks (65,85) 6:3 Edgars Barbejs (61,93)

Kad pirmie divi legi godīgi sadalīti uz pusēm, seko Sanda izrāviens četru legu garumā. Tas, pateicoties kombinācijai, – Edgars īsti neko nemet ne summās, ne noslēgumos, bet Sandis ik pa brīdim met labas summas un itin ātri realizē noslēgumus. Edgars spēj sevi sapurināt, pāris legus “atsitot” atpakaļ un tiekot līdz 3:5. Sandim šāds scenārijs nav pa prātam, viņš 18 šautriņās aizsūta Edgaru uz finālu, bet tiesneša lomā.

Fināls: 

Jānis Pinka (68,77) 7:4 Sandis Dūks (64,62)

Jānis uzvarēja grupas izspēli, tādēļ pa tiešo iekļuva finālā. Pēc četriem legiem nekas nešķir spēlētājus. Tam seko pieci legi pēc kārtas, kurā legu sākušajam spēletājam izdodas izmantot šo priekšrocību. Diezgan bieži ar pretinieka nerealizēto dubulto palīdzību, bet tik un tā skaitās. Pie 5:4 Jāņa labā Sandis “paklūp” pie sava sāktā lega, neiemetot savu iemīļoto D18. Jānis, kā jau labam bokserim pieklājas, sajūt vājumu un piebeidz spēli. 20 šautriņu legs Jāņa izpildījumā ļauj viņam kļūt par turnīra uzvarētāju.

Premier turnīra reitings

Pamatturnīrs

Pamatturnīrā 17 kandidāti uz galveno godu. Tiem, kam nepaveicas izkļūt no grupas, iespēja spēlēt gandarījuma turnīrā DIDO (double in – double out) 301 formātā.

Pusfināli:

Raimonds Zunda (60,93) 3:0 Dzintars Baumanis (52,52)

Pirmajā legā Raimonds jaudīgāks summās, bet dubulto realizē tikai tad, kad jau “ūdens smeļas mutē”, proti, Dzintars jau pats pametis garām noslēgumus. Arī otrajā legā Dzintara summas nav gana iespaidīgas pret Raimonda iespēto. Sauso uzvaru Raimondam nokārto 23 šautriņu legs, vieta finālā rezervēta.

Mārcis Auzāns (53,05) 3:0 Juris Straubergs (49,07)

Pirmajā legā pēc 18 šautriņām abi spēlētāji uz dubultā, likumsakarīgi, ka legu uzvar Mārcis… 31 šautriņā. Jurim neizdodas sajust summu pieskārienu, Mārcis pieraksta sev arī otro spēles legu. Iespēja pagarināt spēli Jurim tiek, bet viņš to neizmanto. Mārcis ar šautriņu D10 sektorā gavilē, iekļūstot turnīra finālā.

Bronzas spēle: 

Juris Straubergs (63,51) 3:0 Dzintars Baumanis (49,61)

Juris dusmīgs par pusfināla spēli un šīs dusmas nolēmis izlikt spēlē par bronzu. Jāsaka kā ir, Juris met tīri neko, bet spēli viņa labā krietnā mērā nosver arī fakts, ka kaut kas aizgājis greizi ar Dzintara summām. Dzintars trīs legu ietvaros tā arī ne reizi negūst vairāk kā 85 punktus gājienā. Juri tas lieki “nekrata”, bronza kabatā.

Fināls:

Mārcis Auzāns (56,70) 3:2 Raimonds Zunda (55,30)

Fināla pirmais legs “uz nažiem”, Mārcim tiekot pie vēlamā rezultāta 29 šautriņās. Otrajā legā Raimonds pats sev izdara lāča pakalpojumu, pamanoties nosvilināt 140 punktus. No tā neizdodas atgūties, jau 0:2 no viņa perspektīvas. Raimonds nepadodas, atgūst vienu legu, kā arī, pārdzīvojot mačbultas, panāk iespēju mest izšķirošo legu. Pēc 21 šautriņas situācija sekojoša: Mārcim 24 punkti, Raimondam 40. Mārcis sniedz Raimondam pat divas iespējas noslēgt spēli sev par labu, bet Raimonds pārāk kautrīgs, lai pieņemtu šīs dāvanas. Viss beidzas ar to, ka Mārcis iemet D4, kļūstot par otrdienas titula ieguvēju.

Gandarījuma turnīra fināls:

Māris Grabčiks (30,78) 3:2 Andris Bartkevics (28,77)

Gandarījuma turnīra fināls ar 301 DIDO (double in – double out) izspēli. Pēc dažnedažādiem pavērsieniem spēles gaitā Andris vadībā ar 2:1. Māris “ielādē” legu 16 šautriņās, kas pēc 301 DIDO sistēmas ir visai solīds rādītājs, panākot iespēju mest izšķirošo legu. Andris sāk pirmais, bet saskaras ar problēmām, uzsākot legu. Māris šo situāciju prot izmantot, 19 šautriņu legs ļauj viņam vakaru pabeigt uz pozitīvas nots.

Pamatturnīra reitings

Premier izslēgšanas spēles

Pamatturnīra izslēgšanas spēles

Gandarījuma turnīrs

 

Premier statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 68,95 – Jānis
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 73,41 – Jānis 
  • 100+ punkti: 59 – Sandis
  • 140+ punkti: 21 – Jānis
  • 180 jeb maksimumi: 2 – Edgars, Jānis
  • Ātrākais legs: 15. šautriņa – Jānis
  • Augstākais nobeigums: 116 – Jānis
  • Labākais noslēgumu procents: 28% – Edgars

Pamatturnīra statistika

  • Turnīra kopējais augstākais vidējais: 55,90 – Raimonds
  • Vienas spēles augstākais vidējais: 64,73 – Dzintars
  • 100+ punkti: 21 – Juris
  • 140+ punkti: 5 – Dzintars
  • 180 jeb maksimumi: 1 – Dzintars
  • Ātrākais legs: 17. šautriņa – Juris
  • Augstākais nobeigums: 124 – Kaspars
  • Labākais noslēgumu procents: 23% – Rolands

 Premier Dartconnect

Pamatturnīra dartconnect