Ilvars atrgriežas ar uzvaru

Ceturtdien Paddy Whelans telpās notika kārtējais turnīru posms, kur uzvaru, pēc pārtraukuma svinēja pagājuša gada kopvērtējuma līderis – Ilvars Draulis.

Kopā uz turnīru atnāca 12 cilvēki, kas tika sadalīti 4. grupās.  Pārliecinoši, nezaudējot nevienu legu savas grupās, pirmo vietu ieņēma Uldis Zeitmanis, Jurijs Botvinko un Dmitrijs Blatovs, bet ceturtajā grupā negaidīti pirmo vietu ieņēma Ivars Linde, grupā pārspējot Kirilu Staruhinu un Ilvaru Drauli. Statistikas radītājos izcēlas Jurijs Botvinko ar legu pabeigtu ar 19. šaurtu un nobeigumu no 128, Dmitrijs Blatovs ar legu pabeigtu ar 20. šautru, Ivars Linde ar legu pabeigtu ar 20. šautru, Kirils Staruhins ar legu pabeigtu ar 16. šautru un Ilvars Draulis ar gūto 180 un trim legiem pabeigtiem ar 21. šautru.

Izslēgšanas spēlēs nozīmīgi bija, ka Ivars Linde sāka spēli pret Sandiju Andersoni, pabeidzot legu ar 13. šautru, bet nespēja noturēt to līmeni un zaudēja ar 2:3. Ilvars Draulis parādīja ļoti labu spēli pret Dmitriju Blatovu, pabeidzot legus ar 17. un divreiz ar 18. šautru, ka arī nobeidzot pēdējo legu no 106. Dmitrijsam viens legs pabeigts ar 20. šautru. Vēļ statistikas radītājos izcēlas Uldis pabeidzot legu ar 19. šautru.

Pirmajā pusfinālā Uldis Zeitmanis, tapat ka Ivars nepārspēja Sandiju Andersoni – 1:3, bet otrajā pusfināla Ilvars Draulis, zaudējot Jurijam Botvinko, 0:2 spēja pagriezt spēles gaitu sava labā un vinnēt ar 3:2. Jurijam legs pabeigts ar 17. šautru. Spēlē par 3. vietu Jurijs ar 3:1 pārspēja Uldi.

Finālā tikās Ilvars Draulis un Sandija Andersone. Ilvars ātri paņēma divus legus un izvirzījās vadība 2:0, bet pēc tam nedaudz atslābinājās un rezultāts kļuva 2:2. Izšķirošajā legā Sandijai neizdevās pabeigt legu metot vienu šautru pa D20, un jau nākamajā piegājienā Ilvars pabeidza legu no 96. Rezultāta – 3:2 Ilvara labā. Ilvaram viens legs pabeigts ar 17. šautru un divi legi pabeigti ar 21. šautru.

Sandija Andersone (47,06) 2:3 (68,61) Ilvars Draulis

Paddy Whelans 5 posma. play-off rezultāti (PDF)

Kopvērtējums

Paddy Whelans 2012 darts reitinga kopvērtējums.

Paddy Whelans 2012 statistika.

Sacensības katru ceturtdienu no 20:00 notiek Vecrīgas krodziņa Paddy Whelans telpās. Dāmām šajā turnīrā tiek piedāvāts handikaps 100 punkti katrā legā. Tāpat šautras šeit var uzmētāt arī ikdienā.

Laipni aicināts ikviens interesents, kurš vēlas iemācīties šo lielisko spēli vai arī jau parādīt uz ko ir spējīgs.

Nākamais 6. posms notiks 9. februārī pulksten 20:00.