Sezonu sākam Skaistkalnē, Adrians izcīna sudrabu

Latvijas reitinga sacensību gads sākas Skaistkalnē. Mūsējie uz turieni dodas brangā pulciņā uzsākt jauno sezonu un atsvaidzināt  sacensību atmosfēras garšu.

Kluba vārdu šoreiz nesa:

Dāmas

  • Ieva “Ezis” Brikmane – Buklovska
  • Sandija Andersone

A divīzijā

  • Rihards “The Punisher” Vosulis – Grigulis
  • Edgars “Vikings” Ziemulis
  • Sandis Dūks

B divīzijā

  • Kaspars Maurops
  • Rolands “Gaross” Garonskis
  • Uldis “Zeicha” Zeitmanis
  • Kristiāns “Voodoo” Brants
  • Ainārs Barbejs
  • Edgars Barbejs
  • Ronalds Mežals
  • Edvards “Pischiljuhu” Legzdiņš
  • Adrians “Nidzis” Djačuks

Dāmas

Ieva savās grupas spēlēs pārspēja Aretu Kovaļevsku (4:1) un Kristīni Popiševu (4:0). Zaudējums pret Signi Sinkeviču (3:4) nozīmēja ierindošanos otrajā vietā grupā un dalību izslēgšanas spēlēs.

Šautru augstākie spēki bija nežēlīgi un jau top 16 izspēlē nostādīja pretiniekos abas mūsu spēlētājas jeb Ieva vs Sandija Andersone. Spēles pirmajā legā pēc pastīvēšanās ap dubultajiem Ieva izvirzās vadībā. Spēles otrajā legā Sandijai izdodas panākt līdzsvaru 1:1. Spēles trešajā legā Ieva gaida uz 40 punktiem, bet Sandija neko lieki negaida un iemet lielisku 123 punktu noslēgumu. Nu jau vadībā Sandija ar 2:1. Ievu šāds notikumu pavērsiens nesamulsina, un jau nākamajā legā spēlē tiek atgriezts līdzsvars 2:2. Spēles piektajā legā Sandija neizmanto savas iespējas, metot pa dubultajiem, un Ieva pārņem vadību ar 3:2. Sajutusi, ka uzvara ir tikai viena lega attālumā, Ieva iemet ļoti respektējamu 20 šautriņu legu un uzstāda gala rezultātu 4:2.

Ceturtdaļfinālā Ievu duelis, mūsu pašu Ieva pret viešņu no Lietuvas Ieva Tvaronaviciute. Spēles sākums labāks pretiniecei un mūsu Ieva iedzinējos ar 0:2. Turpinājumā Ezis sekmīgāks savu iespēju izmantošanā un panāk neizšķirtu 2:2. Spēles piektajā legā Lietuvas Ieva pārņem vadību ar 3:2, un mūsu Ieva nonāk viena lega attālumā no zaudējuma. Diemžēl spēles sestais legs kļūst par pēdējo. Mūsu Ieva neiemet 126 punktu noslēgumu un pretiniece spēlei pieliek punktu ar 60 punktu noslēgumu. Mūsu Ievai šoreiz zaudējums ar 2:4 un turnīrs noslēgts 5. vietā.

Sandija šoreiz spēlēja mazajā grupā ar 3 spēlētājām. Izcīnīts panākums pret Anitu Punculi (4:2) un piedzīvots zaudējums pret Sandru Alenčiku (3:4). Grupā visām trim dāmām pa uzvarai un zaudējumam, tomēr labāka legu attiecība ļauj Sandijai ieņemt pirmo vietu grupā un kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Kā jau augstāk aprakstīts, šoreiz izslēgšanas spēlēs Sandijai uzreiz bija jāspēkojas ar mūsu pašu Ievu. Sandijai cienījums sniegums, bet uzvarēt var tikai viena un tā ir Ieva. Sandija turnīru noslēdz 9. vietā.

Kungi

A divīzija

Rihards turnīru iesāka vienā grupā ar mūsu pašu Edgaru Ziemuli, kuru izdevās pieveikt ar 5:2. Ar 5:1 pārspēts viesis no Lietuvas Laimis Zubavicius, 5:2 panākums arī pret Gunāru Ozoliņu. Vienīgo zaudējumu grupā Rihards piedzīvoja pret Madaru Razmu (1:5). Tas nozīmēja, ka Rihardam otrā vieta grupā un vieta izslēgšanas spēlēs.

Top 16 Rolanda Ručevska pārbaudījums. Rihards visas spēles garumā demonstrē labu, stabilu sniegumu, nedodot pretiniekam laiku uzelpot vai panākt spēlē kādu lūzuma punktu. Legs pēc lega un Rihards izcīna panākumu ar pārliecinošo 6:0.

Ceturtdaļfinālā jācīnās pret Ralfu Laumani. Iepriekšējās spēles labo sniegumu neizdevās pārnest uz šo spēli. Kaut gan Rihards spēlēja cienījami, tomēr neizmantotās iespējas metot pa dubultajiem netika piedotas un Rihardam šoreiz jāsamierinās ar 0:6 zaudējumu un 5. vietu turnīrā.

Edgars piedzīvoja debiju A divīzijā un uzreiz nodemonstrēja, ka ne velti izlauzies no B divīzijas. Grupā Edgaram zaudējumi pret mūsu pašu Rihardu (2:5) un Madaru Razmu (0:5). Panākums pret Gunāru Ozoliņu ar 5:1 nozīmēja, ka izkļūšana no grupas būs atkarīga no pēdējās spēles pret pret Laimis Zubavcius. Edgars zem spiediena nodemonstrēja kvalitatīvu spēli un ar 5:0 uzvaru ieņēma trešo vietu grupā, kvalificējoties izlēgšanas spēlēm.

Top 16 Edgaram spēle pret Markusu Jansonu. Spēles pirmie četri legi aiziet pa metienam un rezultāts neizšķirts – 2:2. Markuss pārņem iniciatīvu, laužot Edgara metienu 18 šautriņās. Nākamajā legā Markuss neizmanto iespējas palielināt rezultātu starpību, un Edgars ar neērto 6 punktu noslēgumu atkal izlīdzina spēli – 3:3. Seko Markusa legs ar 17 šautriņām, bet Edgara atbilde nav ilgi jāgaida, un viņš sekojošo legu noslēdz 14 šautriņās. Spēle turpina ritēt pret metienu , nevienam no spēlētājiem nespējot noturēt savu sākumu, un rezultāts kļūst 5:5. Jāspēlē izšķirošais legs. Edgars to sāk ar 99-100-100-140 punktu gājieniem un pēc 12 šautriņām ir uz 62 punktiem, kamēr Markuss elpo pakausī, gaidot uz 110 punktiem. Edgars neizmanto vairākas iespējas noslēgt spēli, bet Markuss arī savas iespējas palaiž garām… Edgars iemet D10 un izcīna grūtu uzvaru ar 6:5.

Ceturtdaļfinālā Edgaram spēle pret Kuldīgas vadošo spēlētāju Uldi Ozoliņu. Spēles pirmie divi legi tiek dalīti uz pusēm. Turpinājumā Uldis veiksmīgāks un jau izvirzās vadībā ar 3:1. Edgars panāk 2:3, bet Uldis atbild ar diviem legiem no savas puses un jau skatās uz 5:2 vadību. Edgars ar 18 šautriņu legu vēl spēj pietuvoties līdz 3:5. Spēles devītais legs gan izrādās pēdējais. Uldis izmanto sava sākuma priekšrocību un ar 20 šautriņu legu pieliek punktu spēlei. Edgaram zaudējums ar 3:6 un 5. vieta turnīrā.

Sandis šoreiz nespēja atrast savu labāko spēli un grupā piedzīvoja trīs zaudējumus tikpat spēlēs. Ar 3:5 zaudējums pret Rolandu Ručevski, kas bija diezgan sāpīgi, jo Sandis bija vadībā ar 3:1. Ar 2:5 nācās piekāpties Markusam Jansonam, kaut gan Sandis no 0:3 atkaroja 2:3, bet pilnam comeback spēka nepietika. 2:5 zaudējums arī pret Aigaru Strēli pēc cerīga 2:0 sākuma. Tas nozīmēja, ka Sandis grupas tabulā ierindojās noslēdzošajā vietā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

B divīzija

Adrians aizvadīja veiksmīgu turnīru. Grupā izcīnītas uzvaras pret Edgaru Miķelsonu (4:0), Andreju Karlsonu (4:0) un Raimondu Zundu (4:2). Tas ļāva ieņemt pirmo vietu grupā un kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Top 64 spēle pret Jevgēniju Semaško. Adrians izvirzās pārliecinošā vadībā ar 3:0, bet tad Adrianam aptrūkstās summas un Jevgēnijs spējīgs panākt 2:3. Par laimi izšķirošo legu nenācās spēlēt, un Adrians pēc viegla izbīļa izcīnīja 4:2 uzvaru.

Top 32 Erlens Mitrofanovs spēja uzvarēt vienu legu ar 17 šautriņām, bet kopumā Adrians stabilāks summās un nevienā no pārējiem legiem neļāva sev pietuvoties, noformējot 4:1 uzvaru.

Top 16 pretiniekos Andis Lauva. Pēc četriem legiem rezultāts vēsta 2:2. Adrians lauž Anda metienu 21 šautrā un spēles sestajā legā, izmantojot pretinieka izšķērdību dubultajos, uzstāda gala rezultātu 4:2.

Ceturtdaļfinālā jātiekas ar mūsu pašu Uldi Zeitmani. Šī spēle paliks arhīvos kā saspringta neizmantoto iespēju spēle. Abi spēlētāji itin līdzīgi summās, bet met garām čupām šautras pa dubultajiem. Šajā rādītājā īpaši izceļas Uldis, jo, lai cik smagi tas nākas, Adrians iemet vairāk dubultos un izcīna panākumu ar 4:1.

Pusfināls pret viesi no Lietuvas Mindaugas Lidzius. Adrians iesāk pārliecinoši – 18 šautriņu legs. Otrajā legā Adrians neprecīzs dubultajos un Mindaugas izlīdzina spēli. Adrianam pie sava sākuma iespaidīgs 15 šautriņu legs un 2:1 vadība. Nākamjā legā vēsture atkārtojas, un Adriana paviršības maksā viņam legu – 2:2. Spēles beigu nogrieznī Adrians stabilāks summās un vairs liekas iespējas pretiniekam nedāvina. Izcīnīts panākums ar 4:2 un vieta turnīra finālā.

Fināls pret Jāni Pinku. Spēles pirmie divi legi Jāņa kontā, bet Adrians ar skaistiem 15 un 19 šautriņu legiem panāk līdzsvaru – 2:2. Spēles turpinājumā viss rit pret metienu, līdz rezultāts, Adrianam pārdzīvojot mačbultas, kļūst 4:4 un jāspēlē izšķirošais legs. Jānis aizskrien pa priekšu summās un Adrians dzenas pakaļ. Jānim uz lega beigām sapinās spēle, kas dod iespēju Adrianam. Tomēr Adrians neizmanto divas mačbultas, un Jānis ar 69 punktu noslēgumu izcīna titulu. Adrianam teicams sniegums visas dienas garumā un Skaistkalnes sudrabs!

Uldis šoreiz mazajā grupā ar 3 spēlētājiem. Uldim 4:2 uzvara pret Arnoldu Japiņu. Otrā grupas spēlē Uldis ar 3:4 piekāpjas mūsu pašu Ronaldam Mežalam. Visiem spēlētājiem pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam, bet labāka legu attiecība ļauj Uldim ierindoties pirmajā vietā grupā un kvalificēties play-off.

Top 64 izacinājumu met Arvis Kaimiņš. Uldim drošs spēles sākums ar 3:0 vadību. Arvis pēc Ulda neizmantotām mačbultām spēj vienu legu atgūt. Uldi tas šķietami sapurina un viņš ar 18 šautriņu legu noslēdz legu un spēli savā labā – 4:1

Top 32 pretiniekos Emīls Gulbis. Spēle praktiski pēc tāda paša scenārija kā iepriekšējā. Uldim 3:0 vadība, pretinieks vienu legu atgūst. Šoreiz gan ne tik pārliecinošā manierē, bet Uldim 4:1 panākums un turnīrs turpinās.

Top 16 pret Lietuvas pārstāvi Andrius Leskovas. Spēles sākums no Ulda puses atkal iepriecina, un 2:0 vadība. Pretiniekam padodas divi 19 šautriņu legi un jau līdzsvars ar 2:2. Uldis neizmanto savas iespējas iegūt vadību un nonāk iedzinējos ar 2:3. Spēles sestais legs varēja kļūt par pēdējo, bet Andrius neizmanto mačbultas un Uldis panāk izšķirošo legu. Spēles pēdējā legā Uldis pamanās iemest par daudz, metot 60 punktus, taču iepriekš Uldis labāks summās un pretinieks atkal aizmet garām mačbultas. Uldis ar 51 punkta noslēgumu iesoļo turnīra ceturtdaļfinālā.

Kā jau augstāk minēts, Uldis ceturtdaļfināla zaudēja mūsu pašu Adrianam ar rezultātu 1:4. Līdz ar to Uldis noslēdz turnīru 5. vietā.

Edgars aizvada pirmo turnīru pārstāvot klubu. Viņš lido tik zemu zem radara, ka pat pamanās izvairīties no kopbildes. Grupā Edgaram divas pārliecinošas uzvaras. Ar 4:0 pārspēts Mareks Kuprišs un tāds pats 4:0 pret Mārci Šulbergu. Edgaram likumsakarīga pirmā vieta grupā un vieta play-off.

Top 64 cīkstēšanās pret Jāni Cērpu. Edgaram padodas lielisks sākuma izrāviens ar 60, 52 un 56 punktu noslēgumiem, panākot sev labvēlīgo 3:0. Jānis spēj vienu legu atgūt un panākt 1:3 no savas perspektīvas. Spēles piektajā legā abi spēlētāji met saspringti. Edgars neizmanto vairākas iespējas noslēgt spēli, bet arī Jānis mokās ar dubultajiem. Pēc krietna laiciņa Edgars tomēr iemāna dubulto un izcīna panākumu ar 4:1.

Top 16 pretiniekos Jānis Potašs. Edgaram spēles pirmais legs, taču neizmantotas iespējas spēles otrajā un trešajā legā nozīmē nokļūšanu iedzinējos ar 1:2. Šķiet, ka šāds pavērsiens sašūpo Edgara spēli un viņa summu gūšana pairst pa vīlēm. Pēdējos divos legos Jānis pārliecinoši labāks un Edgaram šoreiz zaudējums ar 1:4, turnīru noslēdzot 9. vietā.

Ainārs arī pamanījās izvairīties no kopbildes, bet spēlēšanu gan negrasījās izlaist. Grupā ar 1:4 zaudējums pret Jāni Oliņu. Toties uzvara pret Lietuvas Viktoras Duka ar 4:1 garantēja otro vietu grupā un vietu izslēgšanas spēlēs.

Top 64 spēle pret Mindaugas Lidzius. Pirmajā legā Ainārs nespēj iemest dubulto, bet jau otrajā labojas un panāk līdzsvaru – 1:1. Spēles trešais legs pretiniekam, bet jau ceturtajā Ainārs atkal izlīdzina spēli uz 2:2. Turpinājumā gan trīskāršie sektori nekādi negrib uzņemt Aināra šautras, un pretinieks aizved spēli līdz sev labvēlīgam iznākumam. Aināram šoreiz zaudējums ar 2:4 un 33. vieta turnīrā.

Kaspars grupā izcīnīja divas saspringtas uzvaras, abas ar rezultātu 4:3. Viņš bija pārāks par Gunti Kalnīti un Kristapu Lūsiņu. Līdz ar to Kasparam pirmā vieta grupā un vieta izslēgšanas spēlēs.

Top 64 Arta Burkeviča pārbaudījums. Kaspars cīnās ne tikai pret pretinieku, bet arī pret sevi un dubultajiem. Pirmo legu izdodas uzvarēt, abiem spēlētājiem metot garām dubultajiem sektoriem krietnu šautriņu daudzumu. Diemžēl spēles turpinājumā Kaspars izšķērdē visas savas iespējas, metot pa dubultajiem, un arī summas met sev neierasti vāji. Līdz ar to tiek piedzīvots zaudējums ar 1:4 un turnīrs noslēgts 33. vietā.

Ronalds grupā spēja uzvarēt mūsu pašu Uldi Zeitmani ar 4:3, bet ar rezultātu 2:4 piekāpās Arnoldam Japiņam. Grupā izveidojās situācija, kurā visiem spēlētājiem pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam. Diemžēl Ronalds sliktākas legu attiecības dēļ grupā ieņēma pēdējo vietu un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. No grupas neizkļuvušajiem spēlētājiem bija iespēja startēt gandarījuma turnīrā, un Ronalds to arī izmantoja.

Top 32 uzvara bez cīņas. Top 16 ar 2:0 pieveikt Kristaps Brauns. Ceturtdaļfinālā Ronalds ar 2:0 labāks par Edgaru Vanagu. Pusfinālā arī Ivars Kalniņš pieveikts ar 2:0.

Gandarījuma turnīra fināls pret Lietuvas Viktoras Duka. Pirmajā legā Ronalds nespēj iečekoties ar pirmajām 9 šautriņām, bet pretinieks viņu laipni pagaida pie noslēdzošajiem dubultajiem un Ronalds ar 56 punktu noslēgumu uzvar legu. Spēles otrajā legā Ronaldam uzreiz izdodas iečekoties , un pretinieks neizmanto savas iespējas panākt izlīdzinājumu. Visa turnīra gaitā nezaudējot ne legu, Ronalds izcīna gandarījuma turnīra titulu!

Kristiāns grupas spēlēs piekāpās Oskaram Kovaļevskim ar 2:4, un sāpīgs zaudējums ar 3:4 pret Arni Kupču (ar nerealizētām mačbultām) nozīmēja to, ka Kristiāns nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. Kristiānam gan iespēja startēt gandarījuma turnīrā, un viņš to arī darīja.

Gandarījuma turnīra top 64 ar 2:0 pieveikts Normunds Vīlips. Top 32 izdevās tikt garām Jurim Bulaham. Top 16 Kristiāns samaksāja par to, ka nespēja legos iečekoties ar pirmo piegājienu, un, ar 0:2 piekāpjoties Marģeram Vazdiķim, noslēdza savu dalību sacensībās.

Rolands grupā šoreiz bez panākumiem. Ar 0:4 zaudējums pret Robertu Buļko un ar 2:4 piekāpšanās Jurim Alenčikam. Līdz ar to Rolandam neizdodas izkļūt no grupas, bet iespēja startēt gandarījuma turnīrā.

Gandarījuma turnīra top 32 cīņa pret Edgaru Vanagu. Pēc zaudēta pirmā lega Rolands panāk izlīdzinājumu 1:1. Spēles izšķirošajā legā Rolandam nav pa spēkam 79 punktu noslēgums un pretinieks to nepiedod. Rolandam turnīrs noslēdzies.

Edvards šoreiz grupā piedzīvoja divus zaudējumus tikpat spēlēs. Ar 2:4 piekāpšanās Mārim Grabčikam (pēc 2:0 vadības…) un ar 0:4 zaudējums Robertam Lieģim. Edvardam šoreiz pēdējā vieta grupā. Edvards nolēma nestartēt gandarījuma turnīrā, līdz ar to noslēdzot dalību turnīrā.

Paldies visiem par startiem un kluba pārstāvēšanu! Turpinām trenēties un gatavojamies Latvijas čempionātam, lai varētu priecēt ar vēl labākiem rezultātiem!